Vári lép a Zuschlag-ügy miatt bukott vezető helyére

Vágólapra másolva!
A Zuschlag-ügy miatt lemondott Báccs-Kiskun megyei MSZP-vezetők helyére vasárnap választottak új tisztviselőket. A megyei elnök Vári Gyula egykori vadászpilóta lett, aki szerint a Zuschlag-ügyet el kell felejteni.
Vágólapra másolva!

Vári Gyulát választották meg az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezete elnökének vasárnap, a Kecskeméten tartott megyei küldöttgyűlésen. A választás második fordulójában Vári, az MSZP megyei szervezetének korábbi alelnöke 98 szavazatot kapott, míg Balogh László, országgyűlési képviselő, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke 95 szavazattal a második helyre szorult.

Az első fordulóban Brúszel László, a kecskeméti szervezet elnöke végzett a harmadik helyen, és mivel egyik jelölt sem kapta meg a szavazásra jogosultak több mint felének a támogatását, ezért került sor a második fordulóra. A megyei gyűlésen részt vett Szekeres Imre, az MSZP alelnöke, aki a szavazás megkezdése előtt távozott.

Az MSZP megyei vezetése a Zuschlag-ügy miatt lemondott, ezért kellett új megyei vezetést választani. A megyei küldöttgyűlés módosította az alapszabályt: megszüntette az ügyvezető elnöki posztot, amit Zuschlag János - aki jelenleg előzetes letartóztatásban van - töltött be párttagságának megszűnéséig.

A jelöltek a három, a sajtó számára nyilvános fórumon mutatkoztak be és ismertették programjukat. A megyei küldöttgyűlés nem volt sajtónyilvános. Vári Gyula, korábbi országgyűlési képviselő, egykori világbajnok vadászpilóta az MTI-nek elmondta, hogy az elmúlt évben, amikor a megyei szervezet alelnökévé választották, kapott egy lehetőséget, és élt is vele.

"Úgy éreztem, hogy a megyei pártagság között járva, problémáik megoldásában segítettem őket, ezért az eddigi munkám eredménye az, hogy bizalmat kaptam" - mondta az új megyei elnök. Hangsúlyozta: "A Zuschlag-ügyet el kell felejteni (...)nekünk előre kell nézni, mert aki mindig hátranéz, az előbb-utóbb beveri a fejét".