Lebukás után is árulta sütijét a cukrász

Vágólapra másolva!
Engedély nélkül dolgozó cukrászüzemet buktattak le az ellenőrök a fővárosban. Az édességeket zárolták, ám ennek ellenére a cukrász elkezdte azokat árulni.
Vágólapra másolva!

Illegális cukrászüzemet lepleztek le az ellenőrök a főváros XVI. kerületében. Az akció során mintegy 2,5 millió forint értékben, 1,5 tonna súlyú édesipari terméket foglaltak le - közölte Hajós Ádám fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Hozzátette: az élelmiszer-biztonsági ellenőrök még pénteken rendőrségi információk alapján fedezték fel az engedély nélkül működő üzemet, ahol zárolták az ott talált félkész- és késztermékeket, majd elrendelték azok megsemmisítését.

A zárolás ellenére - közölte Hajós - a cukrászüzem tulajdonosa péntekről szombatra virradó éjszaka megkezdte az áru értékesítését, amelyet a rendőrségi járőr észlelt. Követték a termékeket szállító teherautót, amelyet bekísértek a XVI. kerületi rendőrkapitányságra.

Azután a rendőrség értesítette az állat-egészségügyi igazgatóságot, amely elrendelt egy ismételt helyszíni vizsgálatot a cukrászüzemben.

Az illegálisan gyártott bejgliket, zserbókat, Esterházy-szeleteket, mignonokat, linzer édes és sós termékeket - amelyek részben bolti kiszerelésben, részben ömlesztve voltak - elszállították az egészségügyi állomás telephelyére. Hajós elmondta: hétfőn délután megsemmisítik az árut.

A fővárosi és Pest megyei főállatorvos elmondta azt is, hogy az illegális cukrászüzem tulajdonosa legfeljebb 3 millió forintos állat-egészségügyi bírságra számíthat.