Szabálytalanul vadásztak a meghalt német társai

Vágólapra másolva!
Szabálytalanságok történtek november végén azon a zalai vadászaton, amelyen halálos lövés ért egy német vendégvadászt. Például a szükséges lőirányt se jelölték ki a tragédiával végződött vadászaton.
Vágólapra másolva!

Hibákat találtunk - közölte Süle Lajos, a Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vadászati osztályvezetője. Az eset megvizsgálásával megbízott férfi példaként említette, hogy az előírások szerint csak akkor szabad lőni, ha a vadász egyértelműen azonosította a vadat, és életet, testi épséget, vagyonbiztonságot nem veszélyeztet a lövésével.

Egy másik, a vizsgálat során talált szabálytalanság az volt, hogy a magasles környékén nem jelölték ki a tilos lőirányokat. Erről a vadászat vezetője a vizsgálat során azt mondta: mivel a vadászok négy, négy és fél méter magas lesen ültek, nem látták volna a földön, egyméteres karókon elhelyezett jelzéseket. Süle Lajos úgy látja: ha ez így van, akkor talán lett volna nem szabad ilyen magasra ülnie a vadászoknak.

A rendőrség vizsgálata egyelőre még tart - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére. Csizmazia Péter azt mondta: a szakértői véleményeket várják a halálos vadászbaleset ügyében.

A Nagykanizsához közeli Bocskán november 24-én, a magaslesen ért halálos lövés egy 67 éves német vendégvadászt. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy rosszul célzott lövés vagy egy gellert kapott lövedék miatt halt meg a német férfi.