Ötmillió nyomravezetői díj Csintalan megverőiért

Vágólapra másolva!
Ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Bencze József országos rendőrfőkapitány a Csintalan Sándor elleni támadás ügyében - közölte a rendőrség csütörtökön. Csintalan Sándort kedden saját garázsában támadták meg csuklyát viselő férfiak.
Vágólapra másolva!

Az ötmillió forintos nyomravezetői díjat annak fizetik ki, aki "az elkövetőre vonatkozóan olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a tettes azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit (szükség esetén a tanú védelmére megtett intézkedések mellett) ismerteti".

A Hír Tv munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, kedden támadták meg lakásának mélygarázsában. A rendőrség közlése szerint négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi volt a tettes. Pénzt követeltek tőle, majd miután a sértett készpénzét átadta, a támadók bántalmazni kezdték, végül a helyszínről elmenekültek.

Csintalan Sándor nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. Az ügyben a rendőrség rablás miatt indított eljárást.

Csintalant az elmúlt napokban sorozatosan bírálta egy szélsőjobboldali weboldal, emellett a budapesti utcai rendbontásokban vezető szerepet játszó Budaházy György és Toroczkai László a múlt pénteken közleményben jelentette be, hogy beperlik Csintalan Sándort, aki "minden eddigi határon túlment" a velük szembeni "mocskolódásban".

Csintalan a támadás után úgy nyilatkozott, hogy egyetért a Fidesznek az ügyben kiadott közleményével, amely szerint megveretése egyben újságíró és a sajtószabadság elleni támadás is volt.