Ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Bencze József országos rendőrfőkapitány a Csintalan Sándor elleni támadás ügyében - közölte a rendőrség csütörtökön. Csintalan Sándort kedden saját garázsában támadták meg csuklyát viselő férfiak.

Az ötmillió forintos nyomravezetői díjat annak fizetik ki, aki "az elkövetőre vonatkozóan olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a tettes azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit (szükség esetén a tanú védelmére megtett intézkedések mellett) ismerteti". 

A Hír Tv munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, kedden támadták meg lakásának mélygarázsában. A rendőrség közlése szerint négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi volt a tettes. Pénzt követeltek tőle, majd miután a sértett készpénzét átadta, a támadók bántalmazni kezdték, végül a helyszínről elmenekültek. 

Csintalan Sándor nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. Az ügyben a rendőrség rablás miatt indított eljárást.

Csintalant az elmúlt napokban sorozatosan bírálta egy szélsőjobboldali weboldal, emellett a budapesti utcai rendbontásokban vezető szerepet játszó Budaházy György és Toroczkai László a múlt pénteken közleményben jelentette be, hogy beperlik Csintalan Sándort, aki "minden eddigi határon túlment" a velük szembeni "mocskolódásban".

Csintalan a támadás után úgy nyilatkozott, hogy egyetért a Fidesznek az ügyben kiadott közleményével, amely szerint megveretése egyben újságíró és a sajtószabadság elleni támadás is volt.