650 milliós áfacsalást lepleztek le

Vágólapra másolva!
Egyszerre 32 helyen csaptak le a pénzügyőrök egy 650 milliós adócsalás ügyében. Az akcióban 16 embert hallgattak ki gyanúsítottként, négyet őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

A vám- és pénzügyőrség (VPOP) majdnem 650 millió forintos adócsalást derített fel, az akcióban lefoglaltak közel 800 kilogramm arany és ezüst ékszert, valamint 25 millió forint készpénzt - jelentette be Kanta Tünde, a VPOP bűnügyi igazgatója a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Elmondta: több Magyarországon bejegyezett cég úgy próbálta csökkenteni áfabefizetési kötelezettségét, hogy arany és ezüst ékszereket hozatott Törökországból, majd szlovák gazdasági társaságokkal folytatott fiktív ügyletek közbeiktatásával ezeket az ékszereket az általános forgalmi adó megfizetése nélkül értékesítette Magyarországon.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője a sajtótájékoztatón úgy vélekedett: a lefoglalt értékek fedezik a történtek miatt kialakult majdnem 650 millió forintos adóhiányt.

A tájékoztatás szerint titkos nyomozás után, kedden egyszerre 32 helyen csaptak le a pénzügyőrök, az akcióban 16 embert hallgattak ki gyanúsítottként, négyet őrizetbe vettek.