Vágólapra másolva!
A Főpolgármesteri Hivatal válságstábot állított fel a négyes metró építésének csúszása miatt. A Fővám téri megálló kivitelezése több hónapos csúszásban van, a kivitelező Hídépítő Rt. felvetette, hogy kiszáll a metróépítésből, ha tovább sürgetik - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Több hónapos csúszásban van a négyes metró Fővám téri megállójának építése, melynek kivitelezője a Hídépítő Rt. A Népszabadság információi szerint a BKV sürgette az építkezést, a cég azonban nem akarja gyorsítani a már így is feszített ütemtervet.

Mindezek miatt a Hídépítő felvetette, hogy teljesen kiszáll a metróépítésből - írja a Népszabadság. A cég szerdáig adott időt a megállapodásra. Ha nem jön létre megegyezés, újra közbeszerzési eljárást kell indítani, hogy megtalálják a Hídépítő utódját. Ez hosszú idővel eltolhatja a négyes metró átadásának 2011-es - többször későbbre tolt - időpontját.

A Hídépítő Rt. nem akart nyilatkozni az ügyben, a metróprojektet irányító DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője, Horváth Éva pedig csak annyit közölt: még nem született arról döntés, hogy a Hídépítő kivonul a beruházásból - írja a Népszabadság.