Nem volt ittas a gázoló rendőrkapitány

Vágólapra másolva!
Kizárható, hogy ittasan, vagy bódult állapotban vezetett volna a posztjáról időközben lemondott XXII. kerületi rendőrkapitány, aki kedden halálra gázolt egy gyalogost - állítja az erről szóló szakértői vélemény.
Vágólapra másolva!

A most elkészült szakértői vélemény alátámasztotta az elsődleges vizsgálati eredményt, amely már megállapította, hogy a XXII. kerületi volt rendőrkapitány nem fogyasztott alkoholt mielőtt a volán mögé ült volna - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A XXII. kerületi kapitányság akkori vezetője saját személygépkocsijával a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcában, kanyarodás közben ütötte el kedden az elé lépő 55 éves férfit, aki nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átjutni az úttest túloldalára. A gyalogos a kórházba szállítást követően vesztette életét.

A történtek miatt a kerületi rendőri vezető lemondott posztjáról és kérte nyugállományba helyezését, a rendőrség közlése szerint azért, mert az eset annyira megrázta.

Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot. Morvai Attila azt mondta: a baleset körülményeit tovább vizsgálják. Külön kitért arra is, hogy a volt rendőrkapitány a kezdetektől együttműködött a vizsgálatot végző ügyészekkel.