Új életre vágyott a megkerült postásnő

Vágólapra másolva!
Vallomása szerint ki akarta vonni magát a megszokott környezetéből az a postásnő, aki nyugdíjakkal, telefonkártyákkal és sorsjegyekkel együtt tűnt el november végén. Az asszony Bécsben és környékén bujkált, majd hazajött és felhívta telefonon a lányát, aki feladta a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

Sikkasztás bűncselekményének alapos gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség a november 27-én eltűnt alsóörsi postásnőt. A 44 éves asszony december 13-ig Bécsben és környékén tartózkodott - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken.

A postásnőnél - akit csütörtökön este egy soproni panzióban fogtak el a rendőrök - 100 ezer forintnyi készpénzt és kisebb értékű ajándéktárgyakat találtak - mondta el sajtótájékoztatóján Horváth Imre ezredes. A bűnügyi igazgató közlése szerint a postásnő 700 ezer forintnyi értéket (520 ezer forint készpénzt, telefonkártyákat és sorsjegyeket) vitt magával eltűnésekor. A postásnő november 27-én nem kézbesítette ki Alsóörsön a nyugdíjakat.

A postásnő az eddigi kihallgatásán elmondta, hogy idén italozni kezdett - ezt bánatában, édesanyja tavaszi halála miatt tette -, és alkoholra költött egy 200 ezer forintos hitelt is. Elhatározta, hogy elhagyja a családját, ezért november 27-én italozás után kerékpárral Balatonalmádiba hajtott (a biciklit a város határában hagyta), majd Almádiban buszra szállt, és Veszprémen és Győrön át Bécsbe utazott.

A postásnő az osztrák fővárosban 520 ezer forintot átváltott euróra, majd egy szállodában lakott három napig, illetve több napig egy Bécs környéki település panziójában időzött. December 13-án Sopronban bukkant fel, ahonnét 17 óra 21 perckor egy nyilvános telefonfülkéből felhívta Balatonfüreden élő lányát, akivel közölte; nem érzi jól magát, és hazatérne.

Az asszony lánya értesítette a veszprémi rendőrséget, majd a soproni rendőrök rendkívül gyorsan felderítették, hogy a nő egy ottani panzióba jelentkezett be, ahol el is fogták A postásnő azt vallotta, hogy semmi más cél nem vezérelte, csak hogy a megszokott környezetéből "kivonhassa magát".

Az asszony idén már két alkalommal sem tudott elszámolni 100-110 ezer forinttal, ezt az összeget nem kézbesítette ki az alsóörsieknek. A postásnő korábban már kétszer is eltűnt otthonról: 20 évvel ezelőtt a török határnál állították meg, de "világgá ment" idén tavasszal is, ám akkor Badacsonynál visszafordult gépkocsijával.

Az asszony két hétig tartó keresése - helikopter, hajó, hőérzékelő kamera és tetemkereső kutya bevetése, plakátok kifüggesztése Veszprém megye településein - több millió forintba került. Az egymillió forintos nyomravezetői díjat visszavonják, azt a nő lánya - aki anyja soproni tartózkodásáról értesítette a rendőrséget - nem kaphatja meg - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A bűnügyi igazgató közölte: az asszony a postástáskát - amelyben még értékek lehettek: telefonkártyák, sorsjegyek - Alsóörs és Balatonalmádi között eldobta. Utalt arra is, hogy az eljárás során kiderülhet, az asszony más, hasonló bűncselekményekkel is összefüggésbe hozható. Horváth Imre közölte: elmeorvos-szakértői vizsgálatnak is alávetik a megkerült postásnőt, egyben a rendőrség javasolni fogja az asszony előzetes letartóztatásba helyezését.