Fidesz-felmérés: a többség nem akar több biztosítót

Vágólapra másolva!
A Fidesz múlt héten végeztetett országos felmérése szerint az emberek több mint háromnegyede nem szeretne több-biztosítós rendszert. A felmérés eredményét Tarlós István ismertette vasárnap.
Vágólapra másolva!

Egy Fidesz által elkészíttetett felmérés szerint a megkérdezettek 76,3 százaléka nem akarja, hogy az Országgyűlés hétfőn megszavazza az egészségügy átalakításáról szóló törvényjavaslatot - mondta az ellenzéki párt fővárosi frakciójának vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Tarlós István közölte: a megkérdezettek mindössze 17 százaléka tartotta helyesnek e törvény megszavazását, és 6-7 százalék nem tudott a kérdésre válaszolni. Hozzátette: az ellenzéki párt által az elmúlt egy hétben készíttetett országos felmérés során 250 ezer, az ország különböző pontján élő embert kérdeztek meg telefonon.

A politikus úgy véli: "egyéb következtetés le sem vonható, minthogy a magyar társadalom nem akarja a több-biztosítós egészségügyi rendszert". Tarlós szerint ha ennek ellenére a koalíciós többség megszavazza a törvényjavaslatot, akkor a magyar társadalom túlnyomó többsége ellen foglal állást.

Arra a kérdésre, hogy melyik cég közreműködésével készült a felmérés, Tarlós István azt mondta: annak, hogy mely cég és mennyiért készítette a felmérést, a lényeghez semmi köze.

Daróczi Dávid kormányszóvivő a Tarlós által mondottakra az MTI-nek úgy reagált: "az emberek becsapása, ha egy közvélemény-kutatás adatait nem értelmezik helyesen". Daróczi azt a példát hozta fel, hogy a védőoltásokról lehet úgy is kérdezni, hogy vajon szeretik-e az emberek, ha tűvel szurkálják őket. "A többség erre biztosan nemet mond, közben azonban mindenki tudja, hogy az oltás őt védi meg a betegségtől" - fogalmazott a kormányszóvivő.