Dióssy Gábor lehet a GKM új államtitkára

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ ügyvivői testülete egyhangúan Dióssy Gábort jelölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium új államtitkárának. Dióssy korábban is volt már gazdasági államtitkár, de a MÁV vezetői között is megfordult az utóbbi időben.
Vágólapra másolva!

Dióssy Gábort jelöli az SZDSZ a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárának - jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a liberális párt keddi ügyvivő testületi ülésének szünetében, Budapesten. Kóka János a Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterrel közös sajtótájékoztatón közölte: az ügyvivők egyhangúan támogatták az államtitkár-jelölt személyét.

Dióssy Gábor saját jövőbeli feladatait sorolva azt mondta, a közlekedés, az energetika, az informatika és a gazdaságfejlesztés területén még sok tennivalójuk van. Kákosy Csaba miniszter Dióssy legfontosabb feladataként azt jelölte meg, hogy a legfőbb segítője legyen a közigazgatási egyeztetések ügyében. Mint mondta, a jelölt a korábban megszüntetett közigazgatási államtitkári poszt egyik betöltője lesz.

Dióssy Gábor 2005-2006-ban már dolgozott a GKM államtitkáraként, ezt követően a MÁV Cargo elnökeként vett részt a cég privatizációjában. Az államtitkár-jelölt várhatóan 2008 január 1-jén kezdi meg a munkát a tárcánál. A jelenlegi államtitkár, Garamhegyi Ábel szakállamtitkárként és külgazdaságért felelős kormánybiztosként dolgozik tovább a minisztériumban.

A Fidesz a bejelentésre reagálva közölte: Dióssy Gábor "elévülhetetlen érdemeket" szerzett a MÁV Cargo, a magyar vasúttársaság nyereséget hozó részlegének privatizálásával. Fónagy János fideszes képviselő közleményében azt írja, hogy az SZDSZ szerinte mindent privatizálni akar és el is fog adni mindent, hiszen az új gazdasági és közlekedési miniszter, Kákosy Csaba el akarja adni a Volán-társaságokat is.