Nyomoznak a János kórház ügyében

Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettes ellen nyomozást folytat az ügyészség a Szent János Kórház ügyében hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt - írja a Magyar Nemzet. A napilap szerint a feljelentést Kázmér Tibor főigazgató tette.
Vágólapra másolva!

A feljelentés szerint az intézmény felújítása, korszerűsítése során sorozatos törvénysértéseket követtek el a főigazgató megkerülésével akkor, amikor Havas Szófia volt az orvos igazgató. Az már korábban ismert volt, hogy Kázmér és Havas között nézeteltérések alakultak ki.

Az üggyel kapcsolatban az [origo] megkereste az ügyészséget, ahonnan visszahívást ígértek, ez azonban egyelőre nem történt meg. Kázmér Tibor főigazgató pedig szombaton nem volt elérhető.

Kázmér idén tavasszal vonta vissza az orvos igazgató megbízatását. A főigazgató akkor nem indokolta meg döntését, a felmentés okairól az [origo]-nak Havas sem akart részleteket elárulni. A leváltás okaként felmerült az is, hogy Havas több pozíciója esetleg összeférhetetlen lehet. Havas ugyanis a főváros egészségügyi bizottságának alelnökeként mintegy a főnöke volt a főigazgatónak, akit a bizottság nevez ki.

Havas a Magyar Nemzetnek azt mondta: rágalmazásért, jó hírnév megsértéséért és hamis tanúzás miatt feljelenti a főigazgatót. A lap szerint hozzátette: az időközben a Főpolgármesteri Hivatalban lezajlott revizori vizsgálat nem állapított meg szabálytalanságot.