Orbán: Előrehozott választások kellenek

Vágólapra másolva!
Magyarországnak előrehozott választásokra van szüksége - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Orbán szerint a népszavazás "az utolsó demokratikus eszköz, amit a kormányzati rombolás megállítására bevethet".
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint egyre több ember ébred rá, hogy a jelenlegi kormány tevékenysége kifejezetten káros, mert "egy eltökélt üzleti csoport keményen szembefordult a magyar társadalommal" - ezt a Magyar Nemzet karácsonyi számának adott interjújában nyilatkozta a Fidesz elnöke. Orbán szerint ezek miatt "Magyarországnak előrehozott választásokra van szüksége".

"Egyre több ember ismeri fel, hogy (...) a helyzeten csak az előre hozott választások segíthetnek. Egyre több, de még nem annyi, hogy ezt ki is tudják kényszeríteni" - mondta Orbán, aki szerint ha eléggé elsöprő akarat lesz erre, akkor lesznek előre hozott választások, "és akkor megváltozik az élet az országban". A Fidesz Orbán szerint az alkotmányos rendet mindenkor tiszteletben tartja, de képes és kész arra, hogy a társadalom összérdekeit védelmező ellenállását és önszerveződését bátorítsa.

A Fidesz elnöke a "legyengült ország számára egyetlen gyógyír van, a növekedés", amelynek a gazdasági és a társadalmi feltételei is megvannak. A Fidesz elnöke szerint csökkenteni kell a munkát sújtó terheket, vissza kell szorítani a korrupciót és a bürokráciát, a költségvetés kiadásait pedig reálértéken be kell fagyasztani.

Orbán a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt is mondta, hogy "arra kell törekednünk, hogy a magyar közvélemény arra a helyre juttassa az MSZP-t, ahová való, és ezzel tegye vlágossá, hogy az a párt, amelyik becsapja a választóit, elárulja az alapelveit, és szembefordul az egész országgal, még sokáig nem számíthat az emberek bizlmára". A kérdésre, hogy hol van az a hely, ahová az MSZP való, Orbán azt válaszolta: "Fogalmazzunk udvariasan: a tartós bizalomvesztés állapotában."

Az MSZP szóvivője, Nyakó István reagált az Orbán-interjúra. Szerinte "van, aki összekeveri ezen a napon a hatalom szeretetét a szeretet hatalmával". "A Magyar Szocialista Párt Orbán Viktornak is kellemes karácsonyi ünnepeket kíván" - tette hozzá Nyakó.