Fürdőjegyekkel trükközőket bocsátottak el

Vágólapra másolva!
Több embert elbocsátott a a Budapest Gyógyfürdői Zrt. azt követően, hogy visszaélésekre derült fény a jegyeladási-beléptetési rendszerben. A cég rendőrségi feljelentést is tett.
Vágólapra másolva!

A jegyeladási-beléptetési rendszernél észlelt visszaélések miatt ismeretlen tettes elleni rendőrségi feljelentésre kérte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. felügyelő bizottsága a cég menedzsmentjét - közölte a testület elnöke. Somlyódy Csaba csütörtökön elmondta, hogy hang- és képfelvételekkel, illetve külső céggel végeztetett ellenőrzések után már több embert elbocsátottak.

A fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságát is vezető szocialista politikus részleteket nem közölt, annyit azonban elmondott, hogy egy látogatottabb fürdőben esetenként napi egymillió forintos veszteséget is okozhattak a cégnek "a jegyeladásokkal, beléptetésekkel trükközők".

Az elnök tájékoztatása szerint az új fürdővezetők múlt heti kinevezésekor Ferenci Tibor, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy a jegyeladási rendszert teljesen zárttá kívánják átalakítani. Az úgynevezett mágneskártyás karórás rendszerrel a vendégek minden szolgáltatásért (uszoda, szauna, masszázs stb.) külön fizetnének, az összeg a végén összeadódna. A belső pályázattal, egy évre kinevezett, többségében új fürdővezetők általában 10-20 százalékos forgalomnövekedést vállaltak. Ez szigorúbb beléptetési rendszerrel tartható is.

A Széchenyi fürdőben tartott évzáró találkozón a vezérigazgató bejelentette azt is, hogy az 1200 fő körüli cégnél mintegy félszáz dolgozó leépítése várható még.

Somlyódy Csaba elmondta, hogy a felügyelő bizottság hozzájárult ahhoz, hogy a Gellért fürdőt jelzálogszerű bankgaranciával terheljék meg. Erre a Széchenyi és a Lukács fürdő felújításához kapott milliárdos nagyságrendű állami támogatás ellenében, egyfajta biztosítékként volt szükség. A cég a felújításra kapott pénzt másra nem költheti, illetve tíz évig nem adhatja el az érintett fürdőket.