Vágólapra másolva!
Az MDF alelnöke szerint túl sokba került az Ország Karácsonya állami rendezvény, ráadásul kevés érdeklődőt is vonzott a Parlament előtti meseváros. Almássy Kornél azt is sérelmezi, hogy a rendezvény megszervezésére nem írtak ki közbeszerzési pályázatot, ezért vizsgálat indítását kéri az oktatási minisztertől.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nettó 67 millió 500 ezer forintot fordított a december 6-án kezdődött 18 napos rendezvénysorozatra, miközben a hasonló vásárokat 12-15 millió forintból szokták kihozni - áll Almássy Kornél nyilvános levelében, melyet Hiller István oktatási miniszternek címzett.

Az ellenzéki politikus szerint ráadásul a parlamenti adventi kalendárium és meseváros kevés érdeklődőt vonzott, tudomása szerint óránként 50-100 embernél több nem fordult meg a Kossuth téren.

Azt is sérelmezi, hogy a MeH nem írt ki közbeszerzési eljárást a rendezvényszervezési teendőkre. A büdzsét a MeH állami ünnepekre elkülönített keretéből csoportosították át az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz, és a szaktárca adta a megbízást a Hungarofest Kht.-nak, amely az OKM háttérintézménye - írja Almássy.

A Magyar Demokrata Fórum tavaly - az MTA előtti karácsonyi műjégpálya kapcsán - is felemelte szavát a túlzott költségek miatt. Most azonban úgy látják, hogy a helyzet tovább romlott, mert a költségek nőttek, a rendezvény forgalma viszont kisebb lett.

A politikus levelében azt kéri, hogy Hiller István indítson vizsgálatot a rendezvényszervezés körülményeinek és a költségek feltárására.