Csontsoványra fagyott marhákat találtak

Vágólapra másolva!
Hosszú ideje éhező marhákat találtak egy csongrádi tanyán. A tanyán élő idős férfit súlyos betegen vitték kórházba, a vele lakó lányai egyelőre hallgatnak.
Vágólapra másolva!

A csongrádi Paptanya közelében lévő állattartó telepen negyvenhét szarvasmarha éhezett és szomjazott karácsonyig - adta hírül a Délmagyarország. A rendőrség azután foglalta le az állatokat, hogy a körzet önkormányzati képviselője bejelentést tett. Murányi László a Délmagyarországnak elmondta: azért fordult a rendőrséghez, mert régóta nem látták a tanyán élő 88 éves Gyovai Imrét, és a férfi két lánya nem engedte be se a polgárőröket, se az orvost. A tanyára végül a rendőrök segítségével jutottak be a mentősök, akik megállapították, a bácsinak súlyos tüdőgyulladása van.

- A tanyán élő negyvenhét növendékmarhát is leromlott állapotban találták a hatóságok és az önkormányzat képviselői. A rendőrség lefoglalta az állományt, takarmányról a város gondoskodik - tájékoztatta a Délmagyarországot Berkes István csongrádi jegyző. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a telep nyár óta hatósági zár alatt áll, miután két éve hasonló dolog történt a tanyán. A most megtalált szarvasmarhák nem azonosak azokkal, amiket akkor találtak itt.

A Délmagyarország újságírója felkereste a tanyát, a két nő azonban bemenekült a házba. A lap munkatársa szerint az asszonyok ruházatán, a házon látszik, hogy az ott lakók nagy szegénységben élnek. A helyi képviselő szerint nemcsak az állatok éheznek, de valószínűleg a két nőnek és a bácsinak sincs mit ennie. Ugyanakkor furcsa, hogy ha ilyen nagy nyomorban élnek a tanyasiak, miből tellett a negyvenhét szarvasmarhára.

A rendőrség állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A vétség elkövetője két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.