Vágólapra másolva!
Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében az egymás elleni áskálódás, az egymásra való mutogatás befejezésére szólított fel. Éltette a sikeres kis közösségeket, településeket, civil szervezeteket.
Vágólapra másolva!

Sólyom László államfő szerint szolidaritás és közös cél, közös jövőkép kell, hogy jöjjön a siker, a kilábalás. Sólyom újévi beszédében maga is felteszi a kérdést, hogyan áll Magyarország? A válasza nem egyértelmű, de beszéde inkább a rossz felé hajlik.

Rossz, hogy "az ország pusztító megosztottságáról panaszkodik. S valóban sok kárt okoz a mindent a mi-ők sémára leegyszerűsítő fekete-fehér gondolkodás.". Ugyanakkor beszámolt az országjárásai során szerzett remek tapasztalatairól. "... rengeteg igyekezettel, jóakarattal, találékonysággal és együttműködéssel találkozom. Ezek az emberek mind hisznek egy közös célban. Hány település jut előre, ahol az emberek szót értenek egymással, és milyen jó tapasztalni jogos büszkeségüket!". Az államfő élteti a jó iskolákat, a nagycsalásosok mozgalmát, a civil szerveződéseket, amelyek véleménye szerint mára nélkülözhetetlenek lettek.

Sólyom szerint újévkor meg kell mindenkinek meg kell erősíteni magában a reményt, ami nem egyenlő azzal, hogy "majd csak lesz valahogy", sokkal inkább azt jelenti, hogy "nem adtuk fel".