Egy héten belül elkezdi évértékelő körútját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő a minisztériumok és a miniszterek munkáját értékeli, kitűnő bizonyítványt Gráf József földművelésügyi miniszter kaphat, de elsőként Kiss Péter kancelláriaminiszterrel beszélget el Gyurcsány - írja a Népszabadság.

2007-ben a kormánytagok nem kapnak jutalmat a miniszterelnöktől, de Gyurcsány Ferenc értékeli majd a tárcákat és a tárcavezetők éves munkáját. Januárban a miniszterelnök egyenként, négyszemközt beszél majd a miniszterekkel január 7-e után - írja a Népszabadság.

Az első meghallgatott tárcavezető Kiss Péter kancelláriaminiszter lesz, őt Veres János pénzügyminiszter követi. Gyurcsány leül beszélni Kákosy Csabával is, aki Kóka János távozása után, mindössze egy hónapja foglalta el a gazdasági miniszteri posztot. A kormányfő környezete szerint Kákosy "még a szorgalmi időszakban van" - írja a Népszabadság.

A lap szerint az évértékelőkön a 2007-es teljesítménynél fontosabb lesz, hogy a kormányfő és a miniszterek megbeszéljék a 2008 első három hónapjára érvényes ütemtervet. A Népszabadság úgy tudja, Gyurcsány az oktatási és kulturális, illetve az önkormányzati tárcát fogja kritizálni, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter viszont nem számíthat leszúrásra. A legjobb bizonyítványra - írja a lap - Gráf József földművelésügyi miniszter számíthat, az agrártárca teljesítményével ugyanis a kormányfő különösen elégedett.