Elhúzódik a faldőlés utáni lezárás a Váci úton

Vágólapra másolva!
A Váci útra dőlt a bontás alatt álló bőrgyár fala péntek hajnalban. A leomló fal elsodort egy villanyoszlopot is, annak pedig nekiütközött egy autó. A balesetben senki nem sérült meg. A Váci út egy szakasza várhatóan keddig lezárva marad.
Vágólapra másolva!

Rádőlt egy bontás alatt álló épület fala pénteken reggel az úttestre a fővárosban, a Váci úton. Az érintett szakaszt mindkét irányban lezárták, a forgalmat elterelték. A baleset péntek reggel 6 óra körül történt a Váci út és a Zsilip utca sarkán, ahol a volt bőrgyár épületét bontják.

Fotó: Vanik Zoltán


A lakók pénteken reggel csendháborítás miatt tettek bejelentést a rendőrségen, mert már 6 óra előtt elkezdődött a munka az építési területen. A rendőrök kiérkezésekor azonban a fal rádőlt az úttestre - mondta az MTI-nek Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A bontás vezetője a helyszínen elmondta, hogy az épület fala váratlanul leomlott, rádőlt az útra, és magával sodort egy villanyoszlopot. Egy arra jövő autó pedig nekiütközött a villanyoszlopnak. A balesetben senki nem sérült meg. Jelenleg is folyik a törmelék eltakarítása az úttestről. A baleset helyszínén van a munkaügyi felügyelőség és az önkormányzat statikus szakértője is.

Fotó: Vanik Zoltán

A baleset miatt lezárták a Váci út egy szakaszát, a BKV buszai terelőútvonalon közlekednek a Váci út-Zsilip utca-Dunasor-Váci út útvonalon. A terelés érinti többek között a gyors 96-os, a 96 A, a 104-es és a 122 gyors buszjáratokat, azonban megálló nem marad ki. BKV fődiszpécsere szerint az utasoknak 10-15 perc késéssel kell számolniuk, a környéken torlódás alakult ki.

A forgalmat előreláthatóan este nyolcig rendőrök irányítják, éjszaka folyamán jelzőtáblákkal és jelzőfényekkel határolják körbe a lezárt területet. Szombaton reggel hét órától ismét rendőrök terelik a forgalmat a Váci útról a Zsilip utca - Duna sor - Garam utca útvonalra.