Teltháznál szék jut a hajléktalanoknak

Vágólapra másolva!
Egyre több hajléktalan keresi fel a szállókat a folyamatos hideg miatt. A Vöröskereszt Madridi utcai szállójában teltház van, de nem szorul ki a menhelyről senki, ha ágy nincs, akkor is leültetik valahová a bekéredzkedőket. Igaz, akad olyan hajléktalan is, aki annyira fél a tetvesedéstől, hogy inkább kint fagyoskodik.
Vágólapra másolva!

Teltház van - mondta az [origo]-nak pénteken a Vöröskereszt Madridi utcai szállójának munkatársa. A fővárosi éjjeli menedékhelyre délután fél hattól engedik be a hajléktanokat, olyankor már sorbaállás van a mostani hideg időben. Senkit nem küldenek el, akkor sem, ha már ágyat nem tudnak biztosítani, egy szék mindenkinek jut - mondta a szálló munkatársa.

A nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat központja is teljes kapacitással üzemel, az elmúlt éjjel több mint száz embert szállásoltak el. Az intézmény vezetője szerint egyre többen mennek be hozzájuk azok közül is, akik egyébként elutasítják a hajléktalanszállókat.

Nyíregyházán lehetőségük van a hajléktalanoknak olyan konténerszállást is igénybe venni, ahol egy helyiségben csak 2-3 fő tartózkodik, ez azért fontos, mert sokan azért nem mennek szállóra, mert nem akarnak másik tíz emberhez alkalmazkodni.

Nyíregyházán 16 órától lehet jelentkezni az éjjeli menedékhelyen, amelyet reggel 8 órakor kell elhagyni, 8-kor viszont már nyit a nappali melegedő - mondta Dezanove Bartomoleu Inacio, az Oltalom Szeretetszolgálat vezetője.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RLeaSgXirfZBNjW1

A nagy hidegben is akadnak olyan hajléktalanok, akik nem húzódnak fedél alá, inkább az utcán töltik az éjszakát. Legtöbben attól félnek, hogy a szállón meglopják őket, a fővárosi Árpád-híd közelében tanyázó hajléktalan pedig azt mondta, hogy azért nem megy szállóra, mert ott valószínűleg tetvessé válna.