Baleseteket okozott az ónos eső

Vágólapra másolva!
Az úttestre lefagyott ónos eső miatt több baleset is történt szombaton este a 6-os úton. Budapest határában, Érdnél két személyautó frontálisan ütközött össze, és több autó is egymásba csúszott.
Vágólapra másolva!

A 6-os úton a 16-os és 17-es kilométerszelvény között este 18 óra után frontálisan ütközött két személygépkocsi, a sérülteket a tűzoltók segítségével szabadították ki a kocsikból. A balesetnek hat sérültje van, hárman súlyos, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A 6-os utat teljes szélességében lezárták a helyszínelés ideje alatt.

Ugyancsak a 6-os út budafoki lejárójánál, a kivezető oldalon, öt autó ütközött össze, közülük három komolyabban megroncsolódott, de személyi sérülés nincs. Onnan ötven méterre ugyancsak két személygépkocsi csúszott össze, ott sem történt személyi sérülés.

Tűzoltók beavatkozására volt szükség a Tolna megyei Bátán, ahol a síkosság miatt több autó torlódott össze a bekötő úton.

Hét autó ütközött az M5-ösön

Az este lehullott ónos eső Csongrád megyében is jégpáncéllá változtatta az utakat. Hét autó ütközött össze az M5-ös autópályán a Szeged felé vezető oldalon Balástya közelében - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A balesetben legkevesebb hárman megsérültek. Tuczakov Szilvána elmondta: a baleset miatt a Budapestről Szegedre tartó forgalmat Kiskunfélegyházánál az E75-ös útra terelik.

Szintén terelik a forgalmat a nagylaki határátkelőről. Ott egy Romániában történt baleset miatt a ki- és belépő forgalmat is Kiszomborra tereli a rendőrség.