Vasalózsinórral vertek meg egy kisfiút

Vágólapra másolva!
A tornatanár vette észre a vasalózsinórral történt verés nyomait egy 12 éves süketnéma kisfiú hátán. A rendőrség nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az anyát is felelősségre vonják, mert nem vitte orvoshoz a gyereket.
Vágólapra másolva!

December közepén jelentették a pécsi gyámhivatalnak, hogy az egyik pécsi bentlakásos iskola tornatanára verés nyomait látta egyik diákja hátán. A gyereket orvoshoz vitték, aki látleletet vett. A 12 éves fiút a szakértői vélemény szerint valamiféle zsinórral, például vasalózsinórral verték meg - számolt be az ügyről elsőként a Hírszerző.

Az ügyben értesítették a gyermekfelügyeleti szolgálatot, mivel a család gondozás alatt áll. Ők értesítették a pécsi gyámhivatalt, amely végül feljelentést tett a rendőrségen - mondta az [origo]-nak Szűcs Valéria, a gyámhivatal vezetője.

Szűcs szerint korábban sosem érte a fiút bántalmazás, ezért egyelőre nem látták szükségesnek, hogy kiemeljék a családból, csak fokozottan figyelik őket. A családgondozásra azért került sor, mert a fiú, annak idősebb testvére, anyja és annak élettársa nagyon rossz lakhatási körülmények között éltek, így védelembe vették a gyerekeket. Ez annyit jelent, hogy a gyermekfelügyeleti munkatárs rendszeresen ellenőrizte a család életkörülményeit.

Az utolsó bejegyzések szerint rendeződtek a lakáskörülményeik, és az anya mindent megtett, hogy a gyerekeknek megfelelő körülményeket biztosítson. A gyámhivatal feltételezése szerint nem az anya bántalmazta a gyermeket.

A rendőrség az anya ellen is eljárást indított, mert neki kellett volna orvoshoz vinnie a megvert gyereket. A rendőrség emellett ismeretlen tettes ellen nyomoz kiskorú bántalmazása miatt - erről a rendőrség értesítette a gyámhivatalt.

A pécsi rendőrfőkapitányság szóvivője, Takácsi Zoltán az [origo]-nak megerősítette, hogy december 20 óta nyomoznak az ügyben. Az iskola december 12-én észlelte a verést. A rendőrség pszichológus szakértőt rendelt ki a süketnéma gyerek mellé.