Demszky: nehéz éve lesz Budapestnek

Vágólapra másolva!
Feszített gazdálkodású éve lesz Budapestnek Demszky Gábor szerint 2008-ban is. A főpolgármester szerint az elvonások mértéke fog problémát okozni, de Budapest számíthat EU-s forrásokra és a fejlesztések állami támogatására is.
Vágólapra másolva!

A tavalyihoz hasonló, feszített gazdálkodású év elé néz a főváros 2008-ban is - mondta a főpolgármester évnyitó sajtótájékoztatóján. Bár a főpolgármester szerint a budapesti gazdaság jobban prosperál az országos átlagnál, az elvonások mértéke mégis problémát okoz majd.

Demszky szerint Budapest előremenekül a fejlesztésekkel, hogy az infrastruktúra fejlesztésével még több adóbevételt produkáljon. A városvezetés 2008-ban a költségvetési források 50 százalékát tervezi fejlesztésekre költeni. Budapest egyrészt a fejlesztések állami támogatására, valamint európai uniós forrásokra számíthat.

A városházán azt tervezik, hogy 2008-ban befejezik a Szabadság híd felújítását, átadják a Megyeri hidat, szélesítik a külső Váci utat, a nyárra légkondicionálják a Combino villamosokat. Idén folytatódik a 4-es metró, a csepeli központi szennyvíztisztító, a pusztazámori hulladéklerakó második ütemének építése, a Közraktárak átépítése, a Kossuth tér átalakítása, a Corvin sétány kialakítása, és a Gázgyár-projekt is - ígérte a főpolgármester.

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes közölte: 2008-ban folytatódik a Szent Imre Kórház rekonstrukciója, mintegy 6,2 milliárd forintos ráfordítással megújul az Uzsoki Kórház régi épülete és megkezdi működését a három intézmény egyesítésével létrejött Észak-budai Egyesített Kórház.