Ismeretlenek az SZDSZ parlamenti képviselőjének, Gusztos Péternek is fehér port tartalmazó levelet küldtek. Az elmúlt hetekben mintegy kéttucat MSZP-s politikus kapott hasonló borítékot.

Gusztos Péter szabad demokrata politikus is fehér port tartalmazó borítékot kapott. A levélborítékot, amely pénteken érkezett a képviselő dunakeszi címére, csak szombaton bontotta ki az SZDSZ ügyvivőjének felesége.

"Miután feleségem ijedten felhívott, értesítettük a rendőrséget, de a küldeményt, amelynek tartalma nem szóródott ki, a katasztrófavédelem munkatársai vitték el tőlünk" - ismertette az ügy részleteit Gusztos Péter.

A képviselő azt is elmondta, hogy a borítékban "valamilyen levél is volt", de nem nézték meg annak tartalmát. Megjegyezte, szombat délután még az ÁNTSZ munkatársait várták, hogy tőlük megtudják, mi a további teendőjük.

Gusztos szerint most már nyilvánvaló: ezeknek a leveleknek az a célja, hogy megrémisszék a kormánypárti képviselőket. "Az is egyértelmű, hogy a fenyegetések hatására semmilyen véleményünket és egyetlen szavazatunkat sem szabad megváltoztatnunk" - közölte az ügyvivő, aki "különösen aljas, gyáva és férfiatlan dolognak tartja, hogy a politikusok magánlakásaira küldenek fehér port tartalmazó leveleket, ezzel családjukat is megrémisztve".

Január eleje óta kéttucatnyi szocialista politikus kapott ismeretlen fehér port tartalmazó levelet. Szombaton Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes, országgyűlési képviselő is kapott fehér port tartalmazó borítékot szülei jászberényi otthonában.