Helyreállt a forgalom a Nyugati pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Kedd hajnalra már a szokott menetrend szerint közlekedtek a vonatok a Nyugati pályaudvaron. Hétfő este egy kábellopási kísérlet miatt zárlat keletkezett, leállt a közvilágítás, sokáig késtek a járatok. A MÁV feljelentést tesz.
Vágólapra másolva!

Kedd hajnalban már valamennyi vonat menetrend szerint közlekedett a budapesti Nyugati pályaudvaron - közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. Hétfő este a forgalmat le kellett állítani, mert a kábelalagút-rendszerben zárlat keletkezett, s megszűnt a közvilágítás. Nem sokkal nyolc óra előtt tüzet is észleltek az egyik kábelaknában. A Tűzoltóság megállapította, hogy egy ismeretlen személy felfeszítette az alagút ajtaját, hogy kábelt lopjon, így jött létre a zárlat.

A mentési munkák alatt este fél kilenctől lekapcsolták a vasúti felsővezeték-rendszert is fél órára. Ezalatt késve érkeztek és indultak a vonatok. Tíz órától a MÁV szerint már visszaállt a menetrend, és a világítást is visszakapcsolták. Addig a vasúttársaság dolgozói aggregátorokkal és erős fénysugarú világítótestekkel pótolták a szükséges fényt.

A zárlat a pályaudvaron a hangosbemondó-rendszert is elnémította, így az utasok a jegyvizsgálók tájékoztatták a helyzetről. A MÁV ismeretlen személy ellen feljelentést tesz.