Tóth József polgármester lemondásáért tüntettek

Vágólapra másolva!
Mintegy 200-300 tüntető gyűlt össze csütörtökön este a Hajdú-Bihar megyei Polgár belvárosában a Tóth József polgármester érdekeltségi körébe tartozó panzió előtt, s petícióban szólították fel a szocialista politikust országgyűlési képviselői mandátumáról való lemondásra. A tüntetést a Fidesz helyi csoportja nevében egy magánszemély jelentette be a rendőrségnek.
Vágólapra másolva!

Az ügy előzménye az a Hír TV-ben bemutatott, három évvel ezelőtti hangfelvétel, amelyen a kereskedelmi tévé szerint Tóth József a hajdú-bihari közgyűlés korábbi alelnöke, jelenleg Polgár város polgármestere, szocialista országgyűlési képviselő, az M3 Kht. könyvelésében feltárt szabálytalanságok eltüntetéséről tárgyal a cég közmunkaprogramokért felelős munkatársaival és könyvvizsgálójával. A megyei önkormányzat cégeként működő M3 Kht. ugyanis 300 millió forint támogatást nyert közmunkaprogramra, amiből 30 millióval nem tudott elszámolni.

Az ügyben időközben rendőrségi és ügyészségi vizsgálat is zajlott, jelenleg bírósági tárgyalásra várnak, a közmunkaprogramot felügyelő két érintett munkatársat pedig még akkor elbocsátották.

Tóth József kedden rendkívüli képviselő-testületi ülésen utasította vissza az ellene felhozott vádakat, s közölte, éppen ő volt az, aki nem tűrte a visszaéléseket, s amikor tudomására jutott a szabálytalan elszámolás, azonnal tájékoztatta írásban a munkáltatói jogokkal rendelkező közgyűlési elnököt, miután megindult a vizsgálat a kht.-nál.

A petíciót Postáné Kecskés Ilona, Balmazújváros fideszes alpolgármestere adta át a városháza bejáratánál Tóth Józsefnek, akit közpénzek felelőtlen felhasználásával vádolt, és lemondásra szólított fel.

Amennyiben a demonstrálók nem érik el céljukat, azaz a polgármester egy hónapon belül nem mond le mandátumáról, újra tiltakozást szerveznek Polgáron, s addig demonstrálnak, ameddig le nem mond.

Szabó Edit, a helyi Fidesz vezetője mentelmi jogáról való azonnali lemondásra kérte fel Tóth Józsefet, s arra, hogy időközi polgármester-választáson mérettesse meg magát a város lakói előtt.