Tasnádi beismerte a szakértőknek 3 milliót kérő levelet

Vágólapra másolva!
Tasnádi Péter elismerte, ő írta azt a Magyar Televízió Híradójában bemutatott levelet, amelyben három millió forintot kér a szakértőknek - hangzott el a TV2 Tények című műsorában péntek este. Tasnádit azután engedték ki a börtönből házi őrizetbe, miután az elmeszakértő agysorvadást állapított meg nála.
Vágólapra másolva!

Tasnádi Péter hangsúlyozta, ő írta a levelet, de akkor, amikor az orvosi szakvélemény már megszületett, így az elmeszakértőket nem vesztegette meg - közölte a TV2 hírműsora.

Mint mondták, Tasnádi Péter a kézzel írt levélben azt írja "Józsinak", hogy szabadságáról van szó és a szakértők három millió forintot kértek. A TV2 beszámolója szerint a levélben az is szerepel, hogy fia és ügyvédje meglopta.

A fővárosi főügyész azt nyilatkozta, hogy ősz óta vesztegetés gyanújával nyomoznak az egyik szakvéleménnyel kapcsolatban, ugyanakkor a részleteket nem ismertette.

Tasnádi Pétert egyebek mellett felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, mert - a vádirat szerint - meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára. Az elmeszakértők korábban azt állapították meg, hogy Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt. Ezért a Pest megyei Bíróság elmeállapota miatt a már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését két évvel csökkentette. Ugyanakkor a legújabb szakvélemény szerint nem elmebeteg.

Júliusban kiengedték az előzetes letartóztatásból, azóta házi őrizetben van.