Kikerült az intenzívről a Téten meglőtt rendőr

2008.01.21. 14:22

Jobban van, ezért elhagyhatta az intenzív osztályt a téti ámokfutó által pénteken hasba lőtt körzeti megbízott. A végül öngyilkosságba menekült férfi által fojtogatott volt munkaadót szintén ápolják.

Kikerült az intenzív osztályról a múlt hét péntekén a Győr megyei Téten hasba lőtt rendőr. A körzeti megbízottat az általános sebészetre szállították át a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban - mondta Oláh Attila osztályvezető főorvos, orvos igazgató. Tájékoztatása szerint a rendőr állapota kielégítő, azonban legalább még egy-másfél hétig kórházban kezelik, mivel az esetleges szövődmények lehetősége nem kizárható - mondta a főorvos.

Oláh Attila szerint a rendőr többszörös sérülést szenvedett múlt péntek reggel. A lövedék a vesetájékon hatolt be, és az egyik vesét teljesen összeroncsolta. Két és fél órás műtéttel távolították el a roncsolt vesét és az epehólyagot. Mindezen túl - közölte az orvos - a patkóbél is sérült.

A kórház sajtóreferense arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy még mindig a fekvőbeteg-intézményben ápolják a téti Szent Antal Idősek Otthona vezetőnőjét, akit a lövöldöző férfi péntek reggel súlyosan bántalmazott. A vezetőnő férje akkor az MTI-nek elmondta: a férfi fojtogatta feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett.

A bántalmazásra azért került sor, mert agresszív viselkedése miatt a férfit az igazgatónő eltanácsolta az otthonból, ahol nyáron alkalmi munkákat végzett, a téli napokban pedig be-bejárt kávézni. Elküldését zokon vette, ezért bántalmazta a vezetőnőt, majd hazament, és az őt kereső rendőrökre azonnal tüzet nyitott. Akkor sebesült meg életveszélyesen a körzeti megbízott. Hosszú ideig golyózápor alatt tartotta közvetlen környezetét, a rendőrség járműveit, végül fejbe lőtte magát, és a kórházba szállítás közben meghalt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK