Álrendőröket és álrabot fogtak el Miskolcon

Vágólapra másolva!
Két álrendőrt és egy álrabot fogtak el Miskolcon, akik egy mozgáskorlátozott férfit loptak meg - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A magukat rendőröknek kiadó fiatalemberek egy kitalált bűncselekmény miatt elrendelt házkutatás ürügyével jutott a sértett otthonába január 07-én.
Vágólapra másolva!

A tettesek egyikén bilincs volt, míg a másik kettő civil ruhás rendőrnek adta ki magát. Az álházkutatás során megtalálták és elvitték a megtévesztett férfi elrejtett készpénzét, közel fél millió forintot. Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást.

A nyomozás során egy Jaki becenévre hallgató miskolci férfire terelődött a gyanú, aki részt vett a bűncselekmény elkövetésében - rajta volt a bilincs. Az adatgyűjtések során a másik két elkövetőt is sikerült beazonosítania a rendőröknek.

A miskolci testvérpárt nem találták a lakóhelyükön, de az egyik szórakozóhelyen a rendőrök igazoltatták H.J.-t azaz Jakit. Ezt követően a rendőröknek sikerült másik két társát is elfogniuk. Mindhárman beismerő vallomást tettek, a rendőrségi eljárás során szabadlábon védekezhetnek.