Hamis vád miatt nyomoznak E. Zsanett ügyében

Vágólapra másolva!
Nyomozás indult a rendőröket korábban nemi erőszakkal vádoló E. Zsanett ügyében. Ennek oka: ötrendbeli hamis vád. A múlt héttől a rendőrök újra munkába állhatnak.
Vágólapra másolva!

Fordulat állhat be a korábban nemi erőszakkal vádolt rendőrök ügyében, ugyanis hamis vád miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást E. Zsanett ügyében - erősítette meg az MTI információját Ihász Sándor fővárosi főügyész. Hozzátette: az ügyészség hivatalból ötrendbeli hamis vád miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

E. Zsanett saját állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt. Azt állította, hogy itt ketten megerőszakolták a három másik rendőr jelenlétében.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg az ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösüléssel.

Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat is emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt, és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is.

A múlt hét szerdán aztán a Fővárosi Főügyészség elutasította az erőszakos közösülés és más bűncselekmény miatt a sértett jogi képviselőjének a nyomozást megszüntető határozat ellen bejelentett panaszát.

Az elutasító határozat ellen a sértett, jogi képviselője útján, hatvan napon belül, pótmagánvádlóként léphet fel és vádindítványt nyújthat be az ügyészség útján a bírósághoz. Ihász Sándor kérdésre válaszolva elmondta: nincs tudomása arról, hogy ez eddig megtörtént volna.

A rendőrség internetes honlapján a múlt hét csütörtökön jelentették be, hogy megszüntették a meggyanúsított rendőrök beosztásból való felmentését, így újra munkába állhatnak.