Előzetes letartóztatásba került Tasnádi

Vágólapra másolva!
Elrendelte a bíróság Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, így a kedden őrizetbe vett férfinak börtönben kell maradnia. Az új, sikkasztás miatti indult ügyben a bíróság ugyanis úgy találta: fennáll a veszélye annak, hogy akadályozza az eljárást, vagy ismét bűnt követ el. Tasnádit júliusban engedték ki az előzetes letartóztatásból, amelyet egy másik ügyben rendeltek el, azóta házi őrizetben volt.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön elrendelte Tasnádi Péter előzetes letartóztatását. Tasnádi ellen - akit kedden vettek őrizetbe - jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult eljárás. A bíróság szerint azért szükséges az előzetes letartóztatás, mert a gyanúsított esetében fennáll az eljárás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A határozat nem jogerős, mivel ez ellen Tasnádi Péter és védője fellebbezést nyújtott be.

A férfit kedden vitték be kihallgatásra, aznap házkutatást is tartottak nála. Tasnádit egy másik eljárásban júliusban engedték ki az előzetes letartóztatásból, azóta házi őrizetben volt. Többek között felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, mert - a vádirat szerint - meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára.

Az elmeszakértők korábban azt állapították meg, hogy Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt. Ezért a Pest Megyei Bíróság elmeállapota miatt a már letöltött négy és fél éves szabadságvesztését két évvel csökkentette. Ugyanakkor a legújabb szakvélemény szerint nem elmebeteg.