Csak Gyurcsány utódával vitázna Orbán

Vágólapra másolva!
Nem hívja ki nyilvános vitára Orbán Viktor Gyurcsány Ferencet. A Fidesz elnöke maximum Gyurcsány utódával vitázna majd - mondta a párt szóvivője. A miniszterelnök ugyanakkor kiállna vitázni Orbánnal.
Vágólapra másolva!

"Hazug emberrel csak az vitázik, akinek elment a józan esze" - így reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra a lapértesülésre, miszerint Orbán Viktor nyilvános vitára hívná Gyurcsány Ferencet.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijjártó azt mondta, hogy az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjével - egy esetleges előrehozott választás előtt - majd szívesen vitatkoznak.

A miniszterelnök ugyanakkor kiállna vitázni Orbánnal. "Ha Orbán Viktor Fidesz-elnök kihívja tévévitára Gyurcsány Ferencet, a miniszterelnök ott lesz" - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtökön az MTI kérdésére.

A Népszava csütörtökön írt arról, hogy Orbán Viktor arra készül, a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferenc MSZP-elnök kormányfőt.

Daróczi Dávid az MTI-nek úgy fogalmazott: egészen biztosan nem a miniszterelnökön fog múlni a vita. "Ha az ellenzék vezére összeszedi a bátorságát, és valóban kihívja egy tévévitára a kormányfőt, akkor Gyurcsány Ferenc ott lesz" - mondta a kormányszóvivő.