Rálőtt az autótolvajok autójára egy rendőr csütörtök éjjel, mivel megpróbáltak elmenekülni a helyszínről. A tolvajok maguk után húzták 15 méteren át a másik rendőrt, aki próbálta feltartóztatni őket.

Egy rendőr könnyű sérüléseket szenvedett, miután járőrtársaival üldözőbe vett két férfit, akik gépkocsit akartak lopni - közölte a rendőrség pénteken. A Budapesti Rendőr-főkapitányságra még csütörtökön éjfél körül érkezett a bejelentés, hogy két férfi egy gépkocsit próbál ellopni a XVI. kerületi Csinszka utcából. Az autót egy másik személygépkocsival akarták elvontatni.

A két rendőr üldözőbe vette az elkövetőket, akik hátrahagyták a lopott autót. Az egyik rendőr megpróbálta megakadályozni, hogy a gyanúsítottak átszálljanak a saját kocsijukba, az akció közben azonban az elkövetők elindultak, így a törzsőrmestert mintegy 15 méteren át húzták maguk után.

A másik rendőr ekkor célzott lövést adott le a gépkocsi kerekére, ennek ellenére a két férfi elmenekült a helyszínről. A parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy a lövés jogszerűen és szakszerűen történt.