Csak úgy beszélgetett Gyurcsány a médiacápával

Vágólapra másolva!
A világ dolgairól beszélgetett háromnegyed órát csütörtökön, a davos-i Világgazdasági Fórumon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Rupert Murdoch amerikai médiamágnás. Gyurcsány szerint nagy az érdeklődés Magyarország iránt, Tony Blair pedig lefogyott.
Vágólapra másolva!

Háromnegyed órás megbeszélést folytatott csütörtökön a davos-i Világgazdasági Fórumon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Rupert Murdoch amerikai médiamágnás. "Beszélgetésünk leginkább a világ dolgairól szólt" - írja internetes naplójában Gyurcsány a találkozóról.

A miniszterelnök szerint üzleti kérdésekről egyáltalán nem volt szó, Murdoch nem hozott szóba ilyen témát és Gyurcsány is csak érintette azt, amikor az amerikai pénzügyi válság médiapiacra gyakorolt hatásáról kérdezte Murdochot. "Szóval egyszerűen csak beszélgettünk" - fogalmazott Gyurcsány.

Gyurcsány szerint tavaly még aggodalom övezte Magyarország gazdasági és politikai helyzetét, idén azonban sokan érdeklődtek az ország iránt és - állította a kormányfő - "idén már nagyon sok elismerést kaptunk... Magyarországnak itt jó híre van".

A kormányfő megjegyezte azt is, hogy Tony Blair volt brit kormányfő lefogyott és kipihent volt, felesége Dobrev Kláráról, Gyurcsány feleségéről érdeklődött, Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter pedig határozottan fogalmaz.