Szabadlábon a vesztegetéssel gyanúsított férfi

Vágólapra másolva!
Elutasította a terézvárosi vagyonkezelő vesztegetéssel gyanúsított vezetőjének és egy másik személynek az előzetes letartóztatására irányuló ügyészségi indítványt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága. A férfit szerdán rendőrök vitték el az igazgatótanácsi ülésről.
Vágólapra másolva!

Szerdán rendőrök vitték el a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját az igazgatótanácsi ülésről. Az önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő vagyonkezelő cégének igazgatóját gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel, egy másik személyt pedig ugyanennek a bűncselekménynek a bűnsegédi alakzatával gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A bíróság nem vitatta az alapos gyanút, de az ügyészség által felhozott letartóztatási indokokat - a szökés, elrejtőzés, illetve az eljárás meghiúsításának veszélyét - nem látta megalapozottnak. Ezért az őrizetbe vett gyanúsítottak szabadlábra kerültek.

A helyi bíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így a terézvárosi vagyonkezelő vesztegetéssel gyanúsított vezetője és a másik személy letartóztatásának ügyében a Fővárosi Bíróság dönt majd jogerősen.