Nyomoznak a verekedő török büfések ügyében

Vágólapra másolva!
Török büfések vertek meg turistákat az egyik fővárosi étteremben, hárman súlyosan megsérültek. A turisták szerint nem adtak okot a támadásra, a törökök viszont állítják, a részeg turisták hangoskodtak, és belekötöttek a dolgozókba.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz a VI. kerületi rendőrség három török férfi ügyében, akik egy hete külföldi turistákat vertek Budapesten - közölte pénteken a BRFK sajtóügyeletese, Csillag Melinda. Múlt péntek hajnalban a hattagú társaságot szóváltást követően érte az atrocitás a Teréz körút egyik éttermében. Az ügy miatt senkit nem vettek őrizetbe.

Az Index szerint egy brit és egy ausztrál fiatalembert kellett a helyszínről kórházba szállítani vágott sebekkel: az egyik diák sérüléseit kés, a másikét ablaküveg okozta, egy harmadik, norvég diák hátán egy széket törtek el. A társaság tagjai állítják, ők nem adtak okot a támadásra. Az Index azonban "a török félhez közel álló forrásból" úgy értesült: az ittas társaság hangoskodott, a berendezést borogatta, a pultos lányokat inzultálta és megjegyzéseket tett, a fiúk a török dolgozókkal kötekedtek, ütögették, hátba csapkodták őket, birkózni próbáltak.