Hárman meghaltak egy ráckevei csónakbalesetben

Vágólapra másolva!
Három fiatalember meghalt, amikor négy társukkal szerda délután a Kis-Dunán egy csónakkal felborultak a Pest megyei Ráckevénél. Hármukat kimentették, a negyedik férfit a katasztrófavédelem munkatársai keresik, akik éjjel is folytatják munkájukat.
Vágólapra másolva!

Felborult egy csónak Ráckevénél szerda délután. A hét utas közül hárman vízbe fúltak, három fiatalembert egy helyi lakos egy másik csónakkal mentett ki, egy embert pedig még keresnek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor elmondta, a tűzoltók búvárokat hívtak a Ráckevei tókert sorra, ahol keresik az eltűnteket, akik között román állampolgárok is vannak. A katasztrófavédelem munkatársai éjjel is folytatják a keresést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya közölte, hogy a baleset nem sokkal 16 óra után történt egy egyszerű csónakkal, amelynek hét utasa a városból akart a vízen átkelni a közeli Angyal-szigetre. A baleset után egy órával a BRFK még nem tudta hogy miért borult fel a vízi jármű.

A mentést nem adják fel, az öt búvár várhatóan egész éjszaka keresi majd a hideg vízben eltűnteket. A vízi baleset helyszínéhez közeli parton öt gépjármű és húsz tűzoltó érkezett.