Visszavonták a győri rendőrkapitány vezetői megbíztatását

Vágólapra másolva!
Felmentették hivatalából a győri rendőrkapitányt, aki szerint menesztése szakmai döntés volt. A győri ezredes új vezetői poszt betöltése helyett inkább nyugdíjaztatta magát.
Vágólapra másolva!

Felettesei visszavonták Holló Sándor ezredes - győri rendőrkapitány - vezetői megbízását. Az ezredes 25 éves rendőrségi szolgálat után vonul nyugállományba. A hírt Holló Sándor és Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány is megerősítette. Holló elmondta, hogy felettesei szakmai döntést hoztak. "Feletteseim nem indokolták meg döntésüket, ugyanis nincs olyan előírás, amely ezt szükségessé tenné" - tette hozzá. Holló Sándor január 31-én távozik hivatalából.

Korábban volt már szó arról, hogy egy vezető túl sok időt ne töltsön egy helyen - mondta Holló. A 43 éves ezredesnek felajánlottak egy másik szolgálati lehetőséget - az MTI úgy tudja, ez a mosonmagyaróvári kapitányság vezetése volt -, azt azonban nem fogadta el, így nyugdíjba megy.

Holló Sándor több mint hét éven át irányította a győri kapitányságot. Ez idő alatt a bűncselekmények száma felére csökkent, a felderítési mutató pedig több mint duplájára nőtt.

Szabadfi Árpád dandártábornok közölte, hogy Holló Sándor utódja február 1-től Horváth Csaba alezredes - jelenlegi mosonmagyaróvári rendőrkapitány - lesz.