Razziát indít Budaházy és Toroczkai

Vágólapra másolva!
Hunniát, vagyis egy, a jelenlegivel párhuzamos alternatív Magyarországot építene Budaháuzy György és Toroczkai László. A két, kormányellenes megmozdulásokról ismert férfi bejelentette, hogy razziát indít a szerintük hazaáruló politikusok és tisztviselők ellen, akiknek bűneit és adatait az interneten kívánják közzétenni. A TASZ szerint viszont ha visszaélésről szerez tudomást valaki, akkor a rendőrséget kell értesítenie.
Vágólapra másolva!

"Levadásszuk a hazaáruló politikusokat" - jelentette be a Terror Háza Múzeum előtt Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke és Budaházy György, a 2002-es Erzsébet hídi blokád egyik szervezője. Az általuk razziának nevezett akció Toroczkai szerint kiterjed mindazokra "a rendőrökre, pénzügyőrökre, titkos ügynökökre, APEH-dolgozókra, újságírókra, ügyészekre, bírókra, közhivatalnokokra", akik az adófizetők pénzéből kapják fizetésüket, és Toroczkaiék szerint visszaélnek hatalmukkal.

"A nép elől nem lehet elbújni" - hangoztatta Toroczkai, aki 600 ezer szórólapon és 10 ezer plakáton hirdeti akciójukat az ország egész területén. Azt mondta, az állampolgárok bejelentéseinek hitelességét ők maguk és "apparátusuk" ellenőrzi, és a "megfelelő büntetésükről" is gondoskodnak.

Az MTI kérdésére Toroczkai László azt mondta, hogy a büntetés a személy és cselekedetének leleplezése és a nyilvánosságra hozatala, büntetőfeljelentés megtétele lesz. Mindezt az interneten fogják közzétenni, mert - mint fogalmazott - azt még nem tudja cenzúrázni a hatalom.

Budaházy György, akit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete alól a Fővárosi Bíróság szerdán nem jogerősen felmentett, a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a jelenlegi köztársaság menthetetlen és reformálhatatlan", ezért más elméleti alapokon egy alternatív Magyarországot, Hunniát hoznak létre, amely nem jogutódja, hanem "független és szerves része" lesz a jelenlegi országnak.

Toroczkai arról is beszélt, hogy a Pest Megyei Bíróság megtagadta a Budaházy Györggyel közösen alapított Hunnia az eredeti Magyarországért Alapítvány bejegyzését, amely a "párhuzamos Magyarország" létrehozását segítené. Toroczkai szerint bebizonyosodott, hogy személyükre hivatkozva tagadták meg a bejegyzést, ezért fellebbeztek, és ha kell, alapítványukat más uniós tagállamban fogják bejegyeztetni.

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet elnöke, Dénes Balázs a bejelentéssel kapcsolatban úgy reagált: Magyarországon korrupcióval, illetve hivatali visszaéléssel kapcsolatban csak a rendőrségnek és az ügyészségnek van nyomozati jogköre. Hozzátette: ha valaki korrupciót, hivatali visszaélést észlelt, tegyen bejelentést a rendőrségen. A civileknek és a civilszervezeteknek ugyanis nincs nyomozati jogköre. Dénes szerint szabálysértést, esetleg bűncselekményt követ el az a magánember, aki személyes adatokat hoz nyilvánosságra.