Top 100-as bűnözőt fogtak Budapesten

Vágólapra másolva!
Az országos körözési toplista 24. helyén álló csalót fogott el a rendőrség Budapesten. A férfi a gyanú szerint jóhiszemű albérlőktől csalt ki pénzt, és fizetés nélkül lógott meg panziókból.
Vágólapra másolva!

A rendőrség január 25-én előzetes letartóztatásba helyezett egy 24 éves budapesti nőt, akit társtettesként elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt köröztek. A nő és férfi társa, a vele egyidős Cs. Krisztián módszere az volt, hogy albérletbe kivettek ingatlanokat, majd főbérlőnek adva ki magukat tovább bérbeadták a lakásokat két-három másik embernek. A becsapottaktól kauciót és bérleti díjat is felvettek, majd megléptek anélkül, hogy a valódi főbérlőt kifizették volna. Ezen kívül számos esetben szálltak meg panziókban országszerte úgy, hogy fizetés nélkül álltak tovább - közölte a rendőrség.

Miután elfogták a nőt, a XII. kerületi rendőrkapitányság akciót szervezett Cs. Krisztián kézre kerítésére, aki az országos körözési Top 100-as lista 24. helyén szerepelt. Pénteken kora délután a Nyugati pályaudvaron fogták el. 15 hatóság bocsátott ki ellene elfogatóparancsot, minden esetben csalás megalapozott gyanúja miatt. Cs. Krisztián házi őrizetét rendelte el az illetékes bíróság.