Meghalt a körbehurcolt beteg

2008.02.05. 7:02

Három kórházat is megjárt az a férfi, akit gyomorvérzése ellenére először a pszichiátriára szállított a mentő. A 44 éves betegen koponya CT-t is végeztek, mielőtt megoperálták volna. A férfi kómába esett, majd vasárnap meghalt.

Elhunyt az a beteg, akit gyomorvérzése ellenére a pszichiátriára szállítottak a mentők - közölte a HírTV. A 44 éves L. János VIII. kerületi otthonától néhány méterre esett össze még január 26-án. A férfinek gyomorvérzése volt, de a mentők Pomázra, a pszichiátriai osztályra szállították, mert szentendrei lakcím volt az igazolványában. Miután a beteg elvesztette eszméletét, a Margit kórházba szállították Budapestre.

A mentőszolgálat szóvivője a pomázi utat azzal magyarázta, hogy a beteg nem volt életveszélyben, ezért nem a legközelebbi kórházba vitték. A család szerint a férfi többször hasi fájdalmakra panaszkodott, de a Margit kórházban a mentősök egyetlen tünetként a zavart tudatállapot jelölték meg.

A Margit Kórházban ezért koponya CT-t kért az orvos, amit azonban csak a János Kórházban tudnak elvégezni. A CT-vizsgálat eredménye negatív lett, de mire a beteget visszavitték a Margit kórházba, már vért hányt. Orvosa szerint ez volt az első tünet, ami gyomorvérzésre utalt.

A férfi este hétkor került műtőbe, a vérzést elállították, de addigra az agya már olyan hosszú ideje nem kapott oxigént, hogy kómába esett. 8 nap múlva, vasárnap meghalt. A család vizsgálatot kér, és perre készül. Dr. Rőth Tibor, a Margit Kórház osztályvezető főorvosa azt mondta, a betegség nagyon gyors lefolyású volt. A főorvos szerint  a vizsgálatok azt célozták, hogy mielőbb el lehessen végezni a betegen az életmentő műtétet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK