Egy nap alatt négy fiatal ellen indult eljárás

Vágólapra másolva!
Egy nap alatt négy fiatalkorú ellen is eljárást indított a rendőrség. Két budapesti fiatal egy villamosmegállóban rabolt ki egy fiút, két baktalórándházi pedig egy idős ember húszezer forintját vette el.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves budapesti fiú és egy 13 éves budapesti leány, illetve egy 14 és egy 16 éves baktalórántházi fiú ellen indult eljárás különböző bűncselekmények miatt egy nap leforgása alatt - olvasható a rendőrség honlapjára szerdán feltett közleményekben.

A két budapesti fiatalkorú ellen azért indult eljárás, mert kedden a VII. kerületben, az Erzsébet körút egyik villamosmegállójában két társukkal együtt körbefogtak egy ismeretlen fiút, megfenyegették, majd elvették a mobiltelefonját, pénzét és sapkáját. Az ügyben a további eljárást - a 17 éves fiú és a 13 éves leány szabadlábon hagyása mellett - a VII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja. A rendőrök keresik a másik két, feltételezhetően női elkövetőt is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán egy két helybeli fiút vettek őrizetbe. A gyanú szerint a két fiatalkorú egy 92 éves nyírjákói férfit saját lakásában támadott meg: bántalmazták és elvették húszezer forintját. A megszerzett pénzt nyerőautomatán játszották el. A bűncselekményben volt egy harmadik társuk is, őt még keresik a rendőrök. Az elkövetők - fiatal koruk ellenére - büntetett előéletűek, és jelenleg is folyik ellenük büntetőeljárás.