Magyarázkodik a BKV a főnök fiáról

Vágólapra másolva!
A főváros vezetése vizsgálatot kezdeményezett a BKV buszpályázatának ügyében, miután egy lapinformáció szerint az egyetlen jelentkező egy olyan cég, amelynél a BKV vezérigazgatójának fia dolgozott. A BKV állítja, hogy a fiatalember soha nem volt a cég alkalmazottja, azokra a kérdésekre azonban nem válaszolt, hogy kapott-e pénzt vagy volt-e valamilyen más szerződéses viszonya.
Vágólapra másolva!

A Heti Válasz írt arról, hogy a BKV-vezérigazgató, Antal Attila fia az iWiW közösségi oldalon az Alfa Busz Kft.-t jelölte meg munkahelyeként, amely cég egyedül pályázott a BKV használt buszokra kiírt pályázatára. Az adatlapot azóta törölték.

A BKV vezérigazgató-helyettese, Regőczi Miklós kijelentette, hogy Antal Attila fia soha nem volt az Alfa Busz Kft. alkalmazottja. A tv2 híradójának nyilatkozva ugyanakkor nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy a fiatalember kapott-e valaha pénzt a kft-től, vagy állt-e valamilyen szerződéses viszonyban a céggel. Regőczi a riporter többszöri kérdésére is csak ugyanazt a mondatot hajtogatta: "Antal úr fia soha nem állt az Alfa Busz alkalmazásában".

A pályázattal kapcsolatban Demszky Gábor főpolgármester és a fővárosi ellenzék is vizsgálatot követel. A felhívást január elején tette közzé a cég, 60 darab használt csuklós, alacsony padlós, városi busz beszerzésére.

A tv2 beszámolója szerint a BKV pályázatára egy cég jelentkezett, a székesfehérvári Alfa Busz Kft, amely Genfben használt, 2000 és 2002 között gyártott, tehát 6-7 éves buszokat adna el a BKV-nak, darabonként nagyjából 48 millióért.