Vágólapra másolva!
Nagy fölénnyel nyerte az időközi parlamenti képviselő-választást a Fidesz jelöltje Újudán. Rétvári Bence a szavatzatok 71 százalékát szerezte meg, míg a Lakos Imre, az MSZP-SZDSZ jelöltje 20 százalékot kapott. Az eredmény még nem végleges, mert meg kell várni egy külföldön leadott szavazatot.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az újbudai időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulóját vasárnap - tudta meg az MTI a helyi választási iroda munkatársától. Rétvári a szavazatok 71,1 százalékát szerezte meg. A második helyen Lakos Imre, az MSZP-SZDSZ jelöltjeként 20,2 százalékot kapott. Az MDF-es Csapody Miklós 6,3 százalékot, míg a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán 2,4 százalékot szerzett.

Az időközi választás érvényes, mert a választók több, mint 25 százaléka megjelent. A délután fél hatos adatok alapján a 32 ezer szavazásra jogosult 34 százaléka ment el szavazni. A két héttel ezelőtti első fordulóban ugyanebben az időben a részvételi arány 33,4 százalékos volt, így nem érte el az akkor szükséges 50 százalékos érvényességi küszöböt.

A szavazatok százszázalékos feldolgozására előreláthatólag keddig vagy szerdáig várni kell, mert egy választópolgár a berlini külképviseleten adta le a szavazatát. Emiatt egy kijelölt szavazókör urnáit addig nem bontják fel és nem számolják meg, amíg az egyetlen, a berlini külképviseleten leadott voksot is bele nem keverik a többi közé.

A választást a tavaly októberben elhunyt Deák András (Fidesz-KDNP) képviselői halála miatt írták ki. Az időközi választást semmilyen rendkívüli esemény nem zavarta meg.