Autósüldözéssel csíptek el öt határsértőt

Vágólapra másolva!
Öt szerb határsértőt fogtak el járőrök Kübekházán, miután a járőröknek sikerült megállítani a kocsit, amivel menekültek. Az embercsempész elmenekült, de nem sokkal később őt is elfogták.
Vágólapra másolva!

Autósüldözést követően fogtak el öt szerb állampolgárságú határsértőt Kübekházán még kedden késő este, az őket segítő embercsempészt szerda délelőtt vették őrizetbe - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs. Egy szabadnapos határrendész értesítése alapján akartak ellenőrizni a járőrök egy személygépkocsit Szeged és Kübekháza között, amikor ezt észrevette a jármű vezetője, elhajtott - mondta a szóvivő.

A határrendészek üldözőbe vették, és Kübekháza belterületén sikerült megállítaniuk. Az autós menekülés közben egy virágládának is nekitolatott, így nem tudott továbbhajtani. A sofőr a helyszínről elmenekült, azonban a járőröknek sikerült elfognia az autó utasait, öt szerb állampolgárt, akik a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra. Az embercsempészt, egy 29 éves szegedi férfit a nyomozók szerda délelőtt vették őrizetbe. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.