A Hír TV szerint aláírás bizonyítja a SZDSZ-es csalást

Vágólapra másolva!
Aláírási minták bizonyítják, hogy jogtalan szavazatokkal nyert Kóka János az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán - állítja a Hír TV. A hiányzó Borsod megyei küldöttek helyett állítólag mások szavaztak, mégpedig a megyei elnök, T. Asztalos Ildikó buzdítására, aki azonban közleményében minősíthetetlen vádaskodásnak nevezte az információkat. Az elnökválasztás vesztese, Fodor Gábor a párt belső ügyének tartja a kérdést.
Vágólapra másolva!

A Hír TV a birtokába került jelenléti ív másolatokra hivatkozva azt állítja, hogy manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. Az íveken állítólag szerepel egy olyan borsodi küldöttházaspár aláírása is, akik nem is vettek részt a szavazáson, és ezt az általuk adott aláírási minták is igazolják a tévécsatorna szerint.

A tévé megkérdezte a lehetséges csalásról Fodor Gábort, aki a liberális párt tavalyi elnökválasztásán kis különbséggel alul maradt Kóka Jánossal szemben. A politikus belső ügynek tartja a kérdést, amelyet a párt borsodi szervezetének kell megvizsgálnia. "Álljunk ki a megválasztott elnök mögé" - ezzel hárította el az elnökválasztási csalást firtató kérdéseket Fodor.

Korábban a Hír TV Célpont című műsorában állította egy név nélkül nyilatkozó szabad demokrata politikus, hogy T. Asztalos Ildikó, a szabad demokraták Borsod megyei elnöke mondta nekik, hogy jogosulatlanul szavazzanak a hiányzó megyei delegáltak helyett, mégpedig Kóka Jánosra. Az álszavazatokról a műsorban többen név nélkül, kitakart arccal, és eltorzított hanggal nyilatkoztak, de hétfőn Köteles Péter miskolci vállalkozó elismerte, hogy a manipulációról ő nyilatkozott a televíziós csatornának. Köteles Péter tagja a liberális pártnak és a 2006-os helyhatósági választásokon önkormányzati képviselőjelöltként indult a borsodi megyeszékhelyen.

Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, T. Asztalos Ildikó közleményében minősíthetetlen vádaskodásnak minősítette Köteles Péter kijelentéseit. A liberális párt tavalyi elnökválasztása után senki nem kérdőjelezi meg az eredményt, sem a nyertes, sem a vesztes nem is vonja kétségbe azt, az tiszta választás volt - közölte.

T. Asztalos Ildikó szerdai közleményében hangsúlyozta: az akció időzítése nyilvánvaló, Köteles Péter sértett ember, akit tavaly szeptemberben a miskolci SZDSZ visszahívott helyi bizottsági tagságából, így "most pedig ezzel az akcióval akar bosszút állni a megyei elnökön".