Félig elbontották a Kossuth téri kordont

Vágólapra másolva!
Február 13-ára virradóra elbontotta a rendőrség a Kossuth téren felállított kordon egy részét. A döntést Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka hozta meg. A kordon így visszakerült a Parlamenthez közelebbi, eredeti helyére.
Vágólapra másolva!

Megváltoztatta a Kossuth téri kordon felállításáról szóló február 4-ei döntést a Köztársasági Őrezred parancsnoka, Dobozi József - olvasható a rendőrség honlapján. A rendőrség közleménye szerint február 13-ára virradóra megszüntették a lezárást "a Kossuth szobor körüli zöldterület, az azt körülvevő járda vonalában, a Rákóczi szobor körüli zöldterület, az azt körülvevő járda vonalában, a Károlyi szobor körüli zöldterület, az azt körülvevő járda vonalában, valamint az Országház IX-es kapu előtti terület villamospálya vonaláig".

A továbbiakban is fennmarad azonban a a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a sorompóig a járda vonalában, onnan a XI-es kapuig a lánckordon vonalában, és az 56-os emlékhelyig és a déli Duna parti kovácsoltvas kerítésig tartó kordon, "továbbá a Duna parti oldalon az ideiglenesen felállított kerítés vonal által határolt terület" lezárása - rendelkezik a Köztársasági Őrezred parancsnoka. Mindez azt jelenti, hogy a kordon közelebb került a Parlamenthez, és szabaddá váltak a zöldterületek.

A "létesítménybiztosítási intézkedést" azért enyhítették - olvasható a döntés szűkszavú indoklásában -, mert fenntartása már nem indokolt.