Enyves pálcával fogdosta a védett madarakat a rapsic

Vágólapra másolva!
Csalimadárral és enyves pálcával fogott be egy győri férfi több védett madarat a Duna-parton. A rapsic akár három évet is kaphat hobbijáért.
Vágólapra másolva!

Természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség egy 54 éves győri férfi ellen, aki enyves pálcával akart madarakat befogni a Duna-parton Nagybácsa térségében vasárnap.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a gyanúsított kalitkában egy süvöltőt, vagyis egy csalimadarat is vitt magával az akcióhoz.

A rapsic lakásában a házkutatás során további négy süvöltőt és öt stiglicet találtak. A férfi meghallgatásakor elismerte, hogy még tavaly ősszel fogta be a madarakat, és kedvtelésből tartotta őket - közölte az alezredes.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park ornitológusának szakvéleménye szerint védett madarakról van szó, amelyek eszmei értéke egyenként 10 ezer forint.

Az enyves pálcát és a madarakat a rendőrség lefoglalta, s az utóbbiakat átadta az ornitológusnak. A természetkárosítás büntetési tétele három év szabadságvesztés is lehet - mondta a sajtóreferens.