MSZP-SZDSZ vita a BKV buszügye miatt

Vágólapra másolva!
A fővárosi MSZP-frakció szerint az SZDSZ-frakció megsértette a koalíciós megállapodást azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés múlt pénteki rendkívüli ülésén nem a koalíciós partnerével, az MSZP-vel szavazott - közölték kedden szocialista politikusok. Dancs Gábor SZDSZ frakcióvezető-helyettes tudatta: szó sincs arról, hogy az SZDSZ megsértette volna a koalíciós szerződést.
Vágólapra másolva!

A közgyűlés múlt heti ülésén az SZDSZ szavazataival került napirendre az a KDNP-javaslat, amelynek MDF-es módosítása után a közgyűlés felkérte a BKV felügyelőbizottságát, hogy 15 napon belül folytasson le teljes körű vizsgálatot a BKV használtbusz-beszerzési tenderéről.

A magukat megnevezni nem kívánó szocialisták közölték, hogy a koalíciós megállapodás szerint, ha az egyik fél nem támogatja egy adott kérdés napirendre vételét, akkor a másik félnek tudomásul kell ezt vennie. Nehezményezik a szocialisták azt is, hogy egy helyszíni ellenzéki javaslatot karolt fel az SZDSZ.

Steiner Pál szóvá tette a kabinet ülésén, hogy ha nem tájékoztatják a koalíciós partnert egy adott ügyben, akkor az nem is tekinthető együttműködésnek. A szocialista frakcióvezető kifogásolta azt is, hogy az SZDSZ-en belül az ülésen többször is megoszlottak a szavazatok. Emiatt szerintük a koalíció nem tud "üzemszerűen működni".

Dancs Gábor elmondta, hogy az SZDSZ-nek mint liberális pártnak általában lelkiismereti jellegű szavazásai vannak. Ha kiemelt politikai ügyről van szó, akkor előtte egyeztet a frakció, és ezután előfordulhat, hogy kötelező szavazást kérnek.