Drágán adta az osztrák hitelt a győri házaspár

Vágólapra másolva!
Üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség egy osztrák banki hiteleket közvetítő győri házaspár ellen. A gyanúsítottak az eddigi információk szerint 12 millió forintos kárt okoztak 9 sértettnek.
Vágólapra másolva!

A 41 éves asszony hitelközvetítőként tevékenykedett. Osztrák banki hitelek felvételében nyújtott segítséget a hozzá fordulóknak, akik általában nehéz anyagi helyzetben voltak, korábbi hiteleik miatt eladósodtak, a törlesztő részleteket nem tudták fizetni és magyarországi banki hitelt nem kaphattak volna - közölte Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A hitelközvetítő az ügyfelek tartozásait kifizette. Az osztrák pénzintézeteknél történt pénzfelvételt követően azonban az ügyfelektől jóval magasabb összegeket kért és kapott, mint amennyi ténylegesen járt volna neki a tartozások és a kapcsolódó költségek kiegyenlítése után. Egy-egy sértettnek néhány százezer forinttól 3 millió forintig terjedő kárt okoztak.

A csalók elsősorban Győr, Mosonmagyaróvár, Pápa, Komárom és Beled környékén folytatták tevékenységüket.

Feltételezhető, hogy a gyanúsítottak az eddig megtalált sértetteken kívül többeket megkárosítottak.