Megerőszakoltak egy 80 éves nőt Tarnaörsön

Vágólapra másolva!
Egy 20 éves tarnaörsi férfi betört hajnalban egy idős asszony házába, megerőszakolta és kirabolta áldozatát. A rendőrök a helyszínen elfogták.
Vágólapra másolva!

Megerőszakoltak és kiraboltak egy 80 éves asszonyt szombaton hajnalban a Heves megyei Tarnaörsön - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 20 éves helybeli férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és kezdeményezték előzetes letartóztatását - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A gyanúsított hajnali 3 órakor betörte a nő lakásának ajtaját, konyhakéssel fenyegetőzve megerőszakolta az idős asszonyt, majd 11 ezer forintjának átadására kényszerítette. Ezután azt követelte áldozatától, hogy főzzön neki egy kávét. A nő hozzá is látott, ám eközben kiszökött a házból és segítséget kért a szomszédjától, aki értesítette a rendőrséget.

A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök még a lakásban elfogták a gyanúsítottat. Kihallgatása során kiderült, hogy két órával korábban már megpróbálkozott egy másik magányos asszony kirablásával is, akkor sikertelenül.

A férfi ellen rablás, erőszakos közösülés, személyi szabadság megsértése valamint két rendbeli magánlaksértés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Hevesi Rendőrkapitányság - közölte Soltész Bálint.